header ospria

recipe main akis-petretzikis-salata-augo

 Βράζουμε τις φακές, με το σκόρδο και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20-25 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε αλατοπίπερο. Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε το σκόρδο και τη δάφνη και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα αυγά σε μία κατσαρόλα για 6 λεπτά.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
Σε ένα μπολ-βαθύ πιάτο προσθέτουμε τις φακές, τη ρόκα, τα κρεμμύδια, το πιπέρι, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τα αυγά στην μέση και τα προσθέτουμε πάνω από τη σαλάτα μας μαζί με τα ντοματίνια.
Τέλος πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο