ktima-efkarpia-viomatikes-draseis-header

Deyp 1

 Το πρότζεκτ πλαισίωσαν εκπρόσωποι της ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων), μεταφραστής και κοινωνικός λειτουργός της ΑΡΣΙΣ, μεταφραστές του δικτύου εθελοντών μεταφραστών της Δομής Κουτσόχερου "Land Bridge"και η Διευθύντρια του 26ου Σχολείου Λάρισας κα Αικατερίνη Σταγιάννη.

Υπεύθυνος συντονισμού της δράσης ήταν ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων της Δομής Κουτσόχερου κ. Θωμάς Καραβέντζας.

Η μεταφορά των προσφύγων μαθητών έγινε με λεωφορείο και συνοδούς του ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης).

Τα παιδιά των προσφύγων υποδέχτηκε η ομάδα «Νοιάζομαι, δρω και αειφορώ» του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΔΑΔ με συντονίστριες τις κα Κατερίνα Κατσιάνα και Ειρήνη Γραφάκου. Η ομάδα «Νοιάζομαι, δρω και αειφορώ» συγκέντρωσε και πρόσφερε στους πρόσφυγες μαθητές παιχνίδια και ρούχα τα οποία τα παιδιά έπλυναν στο πληντύριο του σχολείου και σιδέρωσαν μόνα τους. Μαγείρεψαν παραδοσιακή ελληνική μπομπότα και το ανατολίτικο γλυκό κνάφε.

Η δράση διοργανώθηκε και προσφέρθηκε από τις κα Φωτεινή Μπλιάτσου και Εύη Μποτσαροπούλου, που αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα του Clockwork project, το οποίο υλοποιεί το Αγρόκτημα Ευκαρπία και αποτελεί μέρος ενός θεατρικού πρότζεκτ που θα υλοποιήσει το Αγρόκτημα με τις ως άνω αναφερόμενες δομές.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στα αρωματικά φυτά και στον παιδότοπο του κτήματος, έπαιξαν, παρακολούθησαν το «Σεμινάριο Καλλιτεχνικής Κεραμικής για παιδιά» από την κεραμίστρια-εικαστικό κα Κατερίνα Ιντζέ, συμμετείχαν στη δράση «Όλοι μαζί μπορούμε» της ομάδας «Νοιάζομαι, δρω και αειφορώ» και ζωγράφισαν σε μεγάλες επιφάνειες με δαχτυλομπογιές και μαρκαδόρους. Τέλος, παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Μπαλόνια Συναισθημάτων» της ομάδας του Clockwork.

Στα παιδιά και στους συνοδούς και εκπροσώπους των δομών προσφέρθηκε γεύμα.