header votana kouzinas

Η προσθήκη ενός αρωματικού δίνει ξεχωριστή γεύση στα πιάτα σας ενώ παράλληλα απελευθερώνει τις ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες του. Επιπλέον η χρήση αρωματικών ιδιαίτερα στο ψήσιμο στα κάρβουνα κρίνεται απαραίτητη αφού σύμφωνα με έρευνες μπλοκάρουν τις καρκινογόνες ενώσεις που σχηματίζονται από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Το αγρόκτημα Ευκαρπία μοιράζεται μαζί σας δοκιμασμένες ιδέες αρωματικών συνδιασμών και τρόπους για να συμπεριληφθούν στο πιάτο σας.

Άνηθος: με σούπες, σαλάτες, σάλτσες, κιμάδες, πουλερικά, ψάρια, τουρσιά, τυριά, ομελέτες, όσπρια, πίτες, ψωμιά.

Αρτεμισία: με χοιρινό ψητό, κυνήγι ψητό, ψάρι στον ατμό, πάπια ψητή, χήνα, χέλι, άσπρο λάχανο, σε διάφορα απεριτίφ.

Βασιλικός: με λαχανικά, σούπες, σαλάτες, αυγά, θαλασσινά, κρέατα, κυνήγι, κεφτέδες, ζυμαρικά, ψωμιά, φρούτα.

Δάφνη: με ψητά, σούπες, μαγειρευτά, κρέατα, ψάρια, ρεβίθια, φακές, κρέμες, φρουτοσαλάτες.

Δενδρολίβανο: με κρέατα, πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά, ομελέτες, σούπες, λαχανικά, φρουτοσαλάτες, σάλτσες, ψωμιά.

Θυμάρι: με σούπες, μαγειρευτά, ψητά, σάλτσες, σαλάτες, πίτες, ψωμιά, λαχανικά,ζυμαρικά,τυριά,αυγά.

Λεβάντα: με σαλάτες, κρέατα, τυριά, φρούτα, γλυκά.

Λουίζα: με σούπες, σαλάτες, κρέατα, ψάρια, φρούτα, γλυκά, ποτά.

Μαϊντανός: με... όλα! Κρέατα, ψάρια, σούπες, σάλτσες, σαλάτες, ομελέτες, όσπρια.

Μάραθο: με θαλασσινά, ψάρια, σαλιγκάρια, κρέατα, σούπες, ομελέτες, τυριά, ζυμαρικά, όσπρια, ψωμιά.

Μελισσόχορτο: με κρέατα φούρνου, πουλερικά, ψάρια, σούπες, τυριά, φρούτα, ποτά, τσάγια.

Μέντα: με σούπες, σάλτσες, σαλάτες, λαχανικά, ζυμαρικά, πίτες, τυριά, φρούτα, κρέμες, ποτά, τσάι.

Ρίγανη: με λαχανικά, σάλτσες, σούπες, κρέας, ψάρι, πουλερικά, όσπρια, ζυμαρικά.

Φασκομηλιά: με πουλερικά, κρέατα,ψάρια, ζυμαρικά, όσπρια, ψωμιά,πίτες,ζωμούς, ποτά.

 

Το Αγρόκτημα Ευκαρπία μοιράζεται μικρά μυστικά

Tα φρέσκα ή τα αποξηραμένα βότανα συνήθως προστίθενται στην κατσαρόλα την ώρα του μαγειρέματος.

Εναλλακτικά τα αρωματισμένα με βότανα ελαιόλαδα, ξύδια και αλάτια είναι πολύ πρακτικά και σίγουρα θα σας βγάλουν πολλές φορές απο δύσκολη θέση αφού η παρουσία τους στα πιάτα σας θα τα κάνει μοναδικά, εύκολα και γρήγορα.

Μην διστάζετε να πειραματιστείτε. Δημιουργήστε ιδιαίτερες επιλογές και προτιμήσεις. Η προσθήκη του κατάλληλου βοτάνου μπορεί να κάνει πιο γευστικό και πιο ελκυστικό το φαγητό όμως η γεύση είναι προσωπικό ζήτημα. Eσείς θα αποφασίσετε τις ποσότητες και τους συνδιασμούς.